Нова колекция ризи с автентични шевици от VEZE!

 In блог

В новата колекция на VEZE отново срещаме българските автентични шевици с модерния градски дизайн!

Този път моделите са интерпретации на основата на българската носияризата.

В българската традиция тя е била неизменна част от облеклото както на мъжа, така и на жената. Специфичното оформление на шевиците върху нея е символ и на идентичността на човека, който я носи (например, омъжените и неомъжените младежи носят различни шевици). В съвремието ризата също е универсална – за официален повод, в бизнес ежедневието и като част от градското облекло.

В нашата нова колекция търсим мястото на вековната традиция в съвременния стайлинг. Представяме ви ризи от естествени платове – лен, памук и коприна. Всички модели са с шевици от различни краища на България. Изработката им е с първокласни вълнени, копринени и памучни конци и отнема между две и три седмици.

Всеки модел е изцяло ръчно бродиран и ушит, което прави дрехите абсолютно уникални.

Лице на колекцията и модел във фотосесията е нашето вдъхновение – Димана Мирчева – DIA – изключителна певица и артист, чиято мисия съвпада с нашата. Със своята музика тя показва, че фолклорът има място в съвременния клубен живот и радио и телевизионен ефир. С нетърпение очакваме всеки нов проект, в който модерните електронни бийтове се смесват с  магическия й глас.

Ето какво мисли тя за дрехите, които първа облече!

Вижте моделите!

Прочетете повече за VEZE!

Фотография: VIBE Photography

Грим: Радмила Бадова

Последни публикации
0