Даниела Вълкова бе отличена за „Пазител на традициите 2021“

 In блог

Щастливи сме да обявим, че нашият майстор везбар Даниела Вълкова е обявена за “Пазител на традициите 2021” в категорията “Големи майстори на занаяти”.

“Пазител на традициите”е национална инициатива, подкрепяща съхраняването на българските бит, култура и обичаи. Тя цели да стимулира работата на творци и организации в различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария, като покаже на обществото начина по който те работят. Инициативата се проведе за четвърта поредна година. 

Победителите се определят с продължително гласуване от публиката.

През целия си живот Даниела Вълкова развива майсторските си умения за традиционна везба. 

Тя е член на задругата на майсторите на български художествени занаяти с над 35 години професионален опит. Занимава се с везба от 11-годишна. Не минава и ден без да бродира. Нейни творби може да се видят в Националната художествена галерия и в НИХЗИ Орешак.

Като част от „Везе“, Даниела Вълкова изработва сценични облекла за едни от най-известните ни музиканти в лицето на Ваня Монева – хоров диригент, Мариета Петкова – пиано, Елица Александрова – арфа, вокалистките Диана и Ася от група „Оратница“, кавалджията Живко Василев, победителката в “Гласът на България” Петя Панева, певиците Нелина, Мария Стефанова, Лилия Семкова, Пирина Христова, Елица Райчева, Василиа Петрова и др.

Благодарим на всички, които я подкрепиха и гласуваха за нея!

Последни публикации
0