Димана Мирчева – DIA за новата колекция на VEZE

 In блог

В българската традиция ризата е била неизменна част от облеклото както на мъжа, така и на жената. Специфичното оформление на шевиците върху нея е символ на идентичността на човека, който я носи (например, омъжените и неомъжените младежи носят различни шевици). В съвремието ризата също е универсална – за официален повод, в бизнес ежедневието и като част от градското облекло.

В новата колекция на VEZE търсим мястото на вековната традиция в съвременния стайлинг.

Затова и наше лице е Димана Мирчева – DIA – певица и автор на музика, който ни вдъхновява със собствените си успехи да намери мястото на магическия български фолклор на съвременната електронна и денс сцена.

Ето какво ни сподели тя за моделите, които първа облече… 

Дия, носиш ли ризи? И в какви случаи?
– Ризата е класика в жанра. А нали знаете, че всяка жена в гардероба си трябва да има по няколко „класики“? ? И точно те я правят да изглежда съвършена и завършват визията. Нося ризи. Но винаги се старая да прибавям и нещо от себе си в тях. В моделите на Veze намирам точно това „мое“ нещо – шевицата. А колкото до това в какви случаи нося ризи – мога да ги нося постоянно. Те вървят с всичко. Можеш да ги комбинираш с дънки, кецове или пък с пола и токчета. Изборът е твой. Ризата винаги стои гениално.

Как се чувстваше в ризите на Veze?
Уникално. Имам особено отношение към тези ризи. Често когато съм облечена с дрехи на VEZE ме питат откъде са ми… Много готино е да добавяш капка фолклор, където и да отидеш.

Кой е любимият ти модел риза от новата колекция? Защо?
– Определено ме затруднихте! Може би този. Харесвам раздвижените модели, нетипичните. Отговарят напълно на моя стил. Обичам дрехи, които ме карат да бъда себе си, да не се преобразявам чрез тях. За мен това как изглеждам трябва да е огледало на душата ми. А вашият любим модел кой е?

Защо се съгласи да бъдеш модел на новата колекция на VEZE?
– Много хора знаят, че не бих се съгласила да съм модел на колекция, ако тя не отразява напълно това, което съм. Е, VEZE е точно това. Аз съм VEZE – фолклор, представен по модерен начин. Знаете ли колко добре се чувствам като изляза с техни дрехи на сцената? Дават ми допълнителна увереност. Често даже съм си мислила, че е заради символиката в шевиците. Чувствам се и много красива с тях. Това е напълно достатъчно, за да се съглася.

Какво ти предстои на музикалния фронт?
– О, в момента готвя нова песен. Нямам търпение да излезе на бял свят. И тя си има история, както всяко мое парче. Обичам да преживявам нещата, които пея. Ще пеете с мен, обещавам ви!

Прочети повече за новата ни колекция!

Поръчай модел от новата ни колекция!

Прочети повече за VEZE!

Намери DIA в социалните мрежи:  Facebook, Instagram, YouTube

Последни публикации
0