За VEZE

Българската шевица и VEZE.

Основната мисия на VEZE е да добави към съвременния градски дизайн симетрия, ритъм и контраст от ръчно извезаните народни шевици.

Думата „везе“ е глагол и произлиза от думата „везба“ – ръчна шевична украса. Всичките ни дрехи са изцяло ръчно бродирани и се везе направо върху плата, от който впоследствие се шие дрехата. Този начин на работа запазва не само автентичността на шевицата, но и внася уникалност във всеки модел. Затова и изработката им отнема между една и три седмици.

В нашите колекции използваме вълнени, копринени или памучни конци за везане, както и първокласни платове.

Горди сме, че най-често създаваме моделите с дизайн според индивидуалните желания на клиента и заедно откриваме мястото на една вековна традиция в съвременния стайлинг.

aboutimg

Екипът на VEZE

VEZE е семейна фирма. Сърцето (и златните ръце) е нашата майка – Даниела Вълкова – майстор везбар с над 35-годишен опит, член на „Задруга на майсторите на народни художествени занаяти“ (ЗМНХЗ). Николета Палакарчева е дизайнер, конструктор и моделиер на всички дрехи. Димитър Вълков е основател на бранда, отговаря за бизнес развитието и маркетинга.

veze-team

Последвай ни в Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

0